Iittala Tools pannen

Iitala Tools

Design Iittala Tools: Björn Dahlström 1998

De toonaangevende pannenserie Iittala Tools, in 1998 ontworpen door Björn Dahlström, is niet alleen prachtig vormgegeven, maar ook onovertroffen in gebruik.

Op zoek naar een energiebesparende pan met een functioneel aantrekkelijk design? Kies dan voor één van de pannen uit de Iitala Tools set. Door de warmteverdeling over de bodem en zijkanten van de Iitala pan wordt de kooktijd sterk gereduceerd. Wanneer u kiest voor een Iitala pan bent u verzekerd van goede kwaliteit met een stijlvol en tijdloos design. De Iitala pannen kunt u hieronder bekijken.

Iitala Tools set

In 1988 ontwierp Björn Dahlström de toonaangevende Iitala Tools set. De Iitala pannen zijn niet alleen prachtig voorgegeven, maar ook onovertroffen in gebruik. De Iitala pan dankt zijn uitstekende kwaliteit aan de goede warmte geleiding. De pannen hebben een compound verbinding: een hoogwaardig roestvrijstaal geleidingsmateriaal dat de warmte gelijkmatig en snel naar de randen leidt, met een laag aluminium binnenin: binnenste laag roestvrijstaal 18-10, middelste laag aluminium 1050, en buitenste laag roestvrijstaal 18/10. Iittala Tools pannen hebben lange, forse handvatten voor een goede grip en om de pan makkelijk te kunnen hanteren.

Iitala pannen

Hoe komt het dat de Iitala pannen zoveel energie besparen? De Iitala pan wordt gemaakt van Aluminium. Aluminium is een uitstekende warmtegeleider. De pan warmt gelijkmatig op, doordat de hele Iitala pan als warmtegeleider functioneert en de warmte efficiënt in alle richtingen wordt verspreid. Aluminium geleidt warmte meer dan tien keer beter dan roestvrijstaal. Door de warmteverdeling over de bodem en de zijkanten van de pan wordt de kooktijd gereduceerd. Zo bespaard u een hoop energie! De Iitala pannen hebben geen naden, wat mooi oogt en waardoor de warmte niet verloren gaat. De kookpannen hebben aan de binnenkant maatstreepjes. De ovenpan is een meesterwerk van functioneel, aantrekkelijk design en is op meerder manieren te gebruiken. In de oven, maar ook voor bijvoorbeeld een salade of sandwiches.  

Bestellen Iitala Tools set

De Iitala pannen bestelt u simpel en snel bij Scandinavisch kado. U heeft uw bestelling binnen 1 a 2 dagen in huis. Wanneer uw bestelling hoger is dan €30,- betaald u geen verzendkosten. Wij bieden u ook de mogelijkheid de bestelling als cadeau te versturen!