Iittala Teema

Teema, voorheen Kilta 1952  Design: Kaj Franck (1911 - 1989) 

Buiten gewoon veelzijdig

Het Teema servies van Iittala is buitengewoon veelzijdig en eindeloos te combineren. U kunt de Teema borden gebruiken bij het bereiden van de maaltijd, zelfs in de oven. Teema servies is ook geschikt om eten te serveren, te bewaren en zelfs in te vriezen. Elk object van Teema is het bewijs van essentieel design en heeft één van de drie basisvormen: cirkel, vierkant of driehoek. Kaj Franck zei ooit: "Kleur is de enige versiering die Teema servies nodig heeft". 

In 2011 vierde Iittala het honderdste geboortejaar van geestelijk vader Kaj Franck. Zijn jarenlange werk als designer en als leraar heeft een immense impact gehad op Fins design en op de collectie van Iittala. Als eerbetoon aan Kaj Franck exposeert Design Museum Gent zijn levenswerk, dat ook eerder in het Design Museum Helsinki te bewonderen was.

Blow up your tableware

Toen al deed hij de legendarische uitspraak ‘blow up your tableware’, waarmee hij doelde op het eind van het tijdperk van uitgebreide, complete serviezen. Keukenkasten stonden vol met borden en schalen die zelden of nooit werden gebruikt. Francks idee was deze serviesstukken te vervangen met weldoordachte items. Zijn designs richtten zich op het uiteindelijke gebruik en objecten moesten volgens hem multifunctioneel zijn. Ze moesten bovendien eenvoudig en makkelijk te combineren zijn met elkaar en met andere items.

Teema servies

Bent u op zoek naar een volledig nieuw servies of naar specifieke delen van het tijdloze Teema servies? Op Scandinavisch Kado vindt u de gehele collectie voor scherpe prijzen! Het Teema servies van Iittala is buitengewoon veelzijdig en eindeloos te combineren. U kunt de Teema borden gebruiken bij het bereiden van de maaltijd, zelfs in de oven. Teema servies is ook geschikt om eten te serveren, te bewaren en zelfs in te vriezen. Elk object van Teema is het bewijs van essentieel design en heeft één van de drie basisvormen: cirkel, vierkant of driehoek. Designer Kaj Franck zei ooit: "Kleur is de enige versiering die Teema servies nodig heeft". Koop direct deze essentials van Iittala Teema die overal bij passen en koop een tijdloos servies voor het leven! Bekijk hieronder de hele collectie.

De gedachte achter Iittala Teema servies

Iittala servies is ontworpen voor de steeds veranderende behoeften van het moderne dagelijks leven, en het is ontworpen voor de eindeloze mogelijkheden die het leven te bieden heeft. Iittala servies is gemaakt van vitro-porselein. Over de vorm, functie en kwaliteit van het servies van Iittala is nagedacht. Het servies heeft een achterliggende gedachte. Het zijn tijdloze en functionele voorwerpen waar u dag in dag uit en generaties lang gebruik van maakt en houdt. Alle Iittala servies onderdelen kunnen veilig in de oven, vaatwasser en magnetron, en ze zijn overal in huis multifunctioneel. Iittala serviezen zijn ontworpen om te combineren. Servies van Iittala is strak vormgegeven en is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals wit, blauw en groen.

Teema design en collecties

Designer Kaj Franck deed de legendarische uitspraak ‘blow up your tableware’, waarmee hij doelde op het eind van het tijdperk van uitgebreide serviezen. Francks idee was om overbodige serviesstukken in de keukenkast te vervangen met weldoordachte items. Zijn designs richtten zich op het uiteindelijke gebruik en objecten moesten volgens hem multifunctioneel zijn en eenvoudig te combineren zijn met elkaar en andere items. Naast Iittala servies heeft Teema ook Iittala glas, bestek en Arabia Teema servies in de collectie. Allen met een eigen thema en design, maar nog steeds zeer herkenbaar als Teema servies.

Servies bestellen

Bestel direct uw eigen favoriete servies. Of dit nu Iittala Teema of Arabia Teema servies is, u koopt kwaliteit en functionaliteit.