Iittala Sarpaneva pan

Timo Sarpaneva 1960 -Sarpaneva werd tot zijn interpretatie van de aloude gietijzeren pot geïnspireerddoor zijn persoonlijke achtergrond. Zijn grootvader was smid. De geëmailleerde iittala Sarpaneva pot transformeert de universele traditionele gietijzeren pot tot een tijdloos designobject. Gebruikmakend van de kracht van het contrast van natuurlijke materialen heeft de pot een afneembare houten handvat, waarmee de deksel en de pot opgetild kunnen worden. Het behoeft geen betoog dat iittala Sarpaneva niet alleen functioneel in de keuken is, maar ook prachtig op tafel staat. Een absolute must voor designliefhebbers. 

Gietijzer is een materiaal dat perfect is om te stogen. Geëmailleerd aan de binnenkant, eten bakt niet snel aan en het is makkelijk af te wassen. Geschikt voor alle soorten kookplaten en fornuizen en, zonder houten handvat, voor de oven. 

Sarpaneva 3,0 ltr

€ 229,00

Levertijd 1 tot 2 weken

Sarpaneva 3,0 ltr

Sarpaneva 4,0 ltr

€ 269,00

Levertijd 1 tot 2 weken

Sarpaneva 4,0 ltr

De voordelen van Iittala Sarpaneva

Deze ultieme designklassieker van gietijzer met een houten handgreep is net zo functioneel in de keuken als mooi op de eettafel. Designer Sarpaneva werd geïnspireerd door zijn grootvader die smid was. Hij combineerde bruikbaar design met een traditionele gietijzeren pot. Gietijzer is een materiaal dat perfect is om te stogen. Geëmailleerd aan de binnenkant, eten bakt niet snel aan en het is makkelijk af te wassen. Geschikt voor alle soorten kookplaten en fornuizen en, zonder houten handvat, geschikt voor de oven. Groot voordeel van pannen zonder kunststof grepen is dat ze met gerecht en al de oven inkunnen. Zo heeft u weer een branderpit vrij.
  • Sarpaneva is de ultieme braadpan, gemaakt van stevig gietijzer en geëmailleerd aan de binnenzijde waardoor het eten niet in het gietijzer trekt
  • De Sarpaneva braadpan is een echte designklassieker: het ontwerp is uit 1960
  • De 3L braadpan heeft een stijlvolle, houten handgreep waarmee je de hete deksel makkelijk van de pan kunt halen en de pan makkelijk kunt optillen.
  • De 4L braadpan is ideaal voor het bereiden van een grotere maaltijd, bijvoorbeeld een hele kip.
  • Sarpaneva pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en in de oven.
  • De pan en de houten handgreep dienen met de hand te worden afgewassen.

Timo Sarpaneva

De pannen zijn vernoemd naar designer Timo Sarpaneva, omdat hij voor de aloude gietijzeren pot geïnspireerd raakte door zijn persoonlijke achtergrond. Zijn grootvader was namelijk smid. Sarpaneva behoort tot de topdesigners van Finland.

Bestel uw eigen Iittala Sarpaneva

Bestel makkelijk en snel uw eigen Iittala pan bij Scandinavisch Kado. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.