Origo beige

Het serviesgoed Origo, ontworpen door designer Alfredo Häberli voor iittala in 1999, is een internationaal succesverhaal. De opvallende, kleurrijke strepen van de Origo serie verschenen tot nu toe in negen verschillende kleursamenstellingen. Het originele idee van Häberli startte echter ironisch genoeg niet met strepen, maar vanuit het idee een wit, stapelbaar en multifunctioneel serviesgoed voor alledaags gebruik te ontwerpen. Strepen waren alleen terug te vinden op de kleine eierdop. Omdat dit streepje zo goed aansloeg, werd snel besloten de lijn uit te breiden met drie maten schalen en een beker. Alfredo deed het idee voor de strepen op toen hij vanuit een vliegtuig een prachtige regenboog zag.

Sommige kleuren komen en gaan, zoals de seizoenskleur rood, maar Origo oranje heeft na meer dan 10 jaar nog steeds een vaste plaats binnen de iittala collectie.

De kracht van Origo zit in de eindeloze combinatiemogelijkheden van de schalen, bekers en borden. Alle items zijn multifunctioneel. Daarnaast is Origo makkelijk te combineren met andere iittala series en de eenvoudige vorm maakt de serie tot een perfect voorbeeld van tijdloos design