Iittala Essence glas

Iittala Essence - Design: Alfredo Häberli 2001 

Häberli ontwierp zijn Iittala Essence glaswerk serie, die van een radicale eenvoud getuigt, rond een centraal idee: met zo weinig mogelijk glazen toch een compleet wijnarrangement kunnen serveren. Omdat hij uit een familie van hotel- en restauranteigenaren kwam, wist Häberli zijn grondige wijnkennis te integreren met zijn eigen visie op wijnproeven. Wijnglazen die de verleidelijke eigenschappen van wijn naar voren laten komen. De extra lange Iittala Essence glazen rijzen vol vertrouwen op uit de platte voet van vergelijkbare maat, een demonstratie van doordacht design. De Iittala Essence glazen steken boven alles uit, in een sereen evenwicht. De Iittala Essence serie wordt gecompleteerd door een bijpassende karaf. 

Iittala Essence heeft alle belangrijke glazen om uw favoriete wijnen uit te drinken. De iittala Essence glazen liggen prettig in de hand en laat goede wijn nog beter smaken.

De essentie van het leven is dingen te vinden die de alledaagse ervaringen de moeite waard maken. Häberli heeft daar lang over nagedacht. Iittala Essence heeft die punten weten te vinden waarop traditie en moderniteit, feestelijkheid en dagelijks gebruik, de ene beoogde functie en vele functies elkaar ontmoeten. Elegant glaswerk, dat elke bijeenkomst tot een bijzondere gelegenheid maakt.