Iittala Design

Iittala - tijdloos design sinds 1881

Wat ooit begon als een glasfabriek in Iittala, Finland, viert nu generaties van essentiële objecten die het dagelijkse leven van mensen verrijken. De objecten van iittala zijn onderscheidend, combineerbaar en multifunctioneel – blijvend design dat iedereen op zijn eigen manier gebruikt.
Iittala streeft naar tijdloos design dat nooit wordt weggegooid. Iittala was één van de eerste bedrijven die decoratieve serviezen inruilde voor vooruitstrevend Scandinavisch design, en baanden de weg voor blijvend design. Iittala laat zich leiden door hun erfgoed op het gebied van Scandinavisch design, hun toewijding aan vakmanschap en ontwerpers met een visie.
De voorwerpen van iittala zijn een eenheid van functie, vorm en kwaliteit.
Bij iittala draait het niet alleen om het maken van mooie voorwerpen. Iittala wil ook het dagelijkse leven verrijken met functionele ontwerpen. Finse ontwerpers in het algemeen geloven in het creëren van duurzame, interessante ontwerpen die de omgeving waarin we leven positief beïnvloeden.
De stad Helsinki staat bekend om haar succesvolle design als het gaat om stedelijke inrichting, economie en bewoners, en is dan ook verkozen tot ’s werelds designhoofdstad 2012.

iittala Interieur

Birds_group_4_JPG_1.JPG

Eten & Drinken

iittala_dukning-055967_retu_hi.jpg

Koken

 

Iittala - Koken

Nieuwe iittala collectie 2014

Vitriinigroup8_JPG.JPG

iittala Aanbieding

set_wit_essence_1.jpg

Selected by iittala

Verso_mand_13x30x21cm_2.jpg

iittala sfeerverlichting

Lantern_leimu_group_JPG.JPG