Harri Koskinen

Harri Koskinen

Geboren in 1970 in Karstula, Finland. Harri Koskinen streeft naar oplossingen die zowel voor de eindgebruiker als de producent innovatief zijn. Met zijn veelzijdige meubelen en designobjecten heeft hij internationaal de aandacht getrokken. Hij heeft een groot aantal internationale prijzen gewonnen, waaronder de Compasso d’Oro in 2004. Hij werkt voor bedrijven zoals Artek, Danese, Finlandia Vodka Worldwide, Issey Miyake, Montina, Panasonic, Seiko Instruments. Hij bedacht in de nineties de Block lamp voor Design House Stockholm en deze lamp bracht hem wereldfaam. Anno nu is de lamp, die werd geïspireerd op een blok ijs, opgenomen in de permanente collectie van het MoMa. 

Zijn ontwerpstudio heet Friends of Industry en dat is passend voor de mand die de ene moderne klassieker na de andere aflevert en wordt gezien als de grootste Finse ontwerper van het moment. Hij ontwerpt met zes medewerkers aan opdrachten voor Artek, Marimekko, Muuto en Muji. 
Sinds 2012 is Harri Koskinen designdirecteur van iittala. Harri Koskinen is de man achter de vorm van het Sarjaton aardewerk en het houten dienblad.Zoals alle ontwerpen van Koskinen is de vorm van Sarjaton simpel, tijdloos en tegelijk ontspannen.