Anu Penttinen

Anu Penttinen, geboren in 1974 in Helsinki, Finland.

Anu is een glasdesigner met een eigen studio in Nuutajärvi Glass Village. Ze verkoopt haar eigen creaties (schalen en vazen) in haar eigen showroom in het hippe Design District.  Anu studeerde af aan de University of Art and Design in Helsinki en haar kunst weerspiegelt haar interesse in de stedelijke omgeving. Haar voorkeur ligt bij sterke kleuren en duidelijke vormen. Glaskunst is zonder twijfel de specialiteit van deze ontwerpster. Haar glaswerk is op het eerste gezicht niet typisch Fins. De traditionele ontwerpen zijn simpel en organisch gevormd. Ze houd van metropolen als new York en probeert de sfeer daarvan, samen met haar Finse achtergrond, naar haar designs te vertalen. 
In 2008 werd de Finse kunstenares uitgenodigd om haar eigen interpretatie aan Iittala Birds te geven. Met veel liefde en humor ontwierp zij zes charmante vogels. Geïnspireerd op de wereld van cartoons en stripverhalen kregen deze vrolijke vogels de namen Ippy the Hippie, Cool Joe, I’m all Bananas, Cotton Candy, Nightbird en Snowball.

in 2010 ontwierp zij voor Iittala de serie Vitriini: een reeks speels gekleurde, glazen doosjes in verschillende kleuren en formaten.