Arabia Hometown bekers

Design: Kaj Franck Decor: Miira Zukale 

Het designmerk Arabia waarvan de oorsprong ligt in Helsinki in 1873, kreeg inspiratie van de Finse hoofdstad die in 2012 werd benoemd als de World Design Capital ® (WDC) 2012 door de International Council of Societies of Industrial Design. (Icsid)

De mok collectie Hometown is gebaseerd op het minimalistische en voor zijn tijd, radicale ontwerp van 1952 (Teema, voorheen Kilta) van Kaj Franck.
Miira Zukale, die afgestudeerd is aan de School of Art and Design in 2007, ontwierp de decoraties geinspireerd door de vrolijke, gezellige sfeer van Helsinki. De mokken geven vier thema’s weer: Park, Zee, Blok en Centrum, die doen denken aan de architectuur van Helsinki, het kustlandschap, de parken en markten en de beste vervoersmiddelen: trams en fietsen.

Miira Zukale

Miira Zukale (geboren 1978) studeerde textielontwerp aan de Helsinki School of Art and Design in 2007.
Miira werkt als freelance ontwerper en is gespecialiseerd in het maken van patronen en decoraties. Miira werd geboren in Helsinki en woont haar hele leven al in de hoofdstad van Finland.
Ze is vooral geïnspireerd door de natuur en zoals ze zelf zegt ligt de aard van de stad haar na aan het hart.  Onderwerpen uit de stad en de natuur zijn sterk aanwezig in haar illustraties.
in Miira´s de illustratie. Ze houdt van het gebruik van gebroken kleuren en ze kiest haar kleuren door gevoel en niet door heersende trends.