Iittala Essence Plus glas

Design: Alfredo Häberli

Essence Plus
De Essence is één van de beste verkochte producten van iittala en heeft in tien jaar tijd zijn succes bewezen, maar de ontwerper en het bedrijf vonden het tijd voor een update. De eerste Essence was lastig te produceren: toen de glasblazer hem moest uitvoeren, keek hij de ontwerper hoofdschuddend aan.
Deze nieuwe versie heeft dezelfde voet en steel, maar is ranker en vrouwelijker door de rondere kelk. De Essence Plus is bedoeld voor zowel rode als witte wijn, er is alleen een smaller glas voor mousserende wijnen en champagne.

De ontwerper, Alfredo Häberli, maakt met Essence Plus geen onderscheid meer tussen glazen voor rode of witte wijn. Er is een glas van 65 cl voor volle en krachtige wijnen en een glas van 41 cl voor lichtere en jongere wijnen, ongeacht of dit nu rode of witte wijnen zijn. Daarnaast blijft er wel een apart glas vor champagnes en andere mousserende wijnen bestaan en een klein glas voor sterke dranken. Om de serie Essence Plus verder af te maken, is er eveneens een mooie, organisch vormgegeven karaf aan toegevoegd.  

"Bij het ontwerpen ging ik uit van dezelfde steel als van Essence, maar dit keer streefde ik naar een vrouwelijker glas, dat ronder is en toch qua vorm vernieuwend is. Ook nu was essentieel dat de wijnglazen, die zijn getest door vooraanstaande Finse sommeliers, geschikt waren voor alle wijnen, maar vanuit een ander perspectief."